divendres, 6 de gener del 2017

CONSTRUINT L’AUTOR (Un microrelat de Ginés S. Cutillas)

El primer de nosaltres a ser publicat va fixar l’estructura de l’escriptor, el tronc per entendre’ns. Tot i que mostrava una evident manca de resolució, anunciava certa intel·ligència a l’hora d’abordar els temes. El segon, més madur, potser més treballat, destapava una ploma diferent, amb veu pròpia, i deixava entreveure trets com ara la seva condició sexual o el seu posicionament polític. El tercer company i el quart no van descobrir res de nou, més aviat van precisar les formes que tots aquí a la biblioteca sospitàvem. Va ser, sens dubte, el cinquè, el poemari, qui va forjar les extremitats, i el sisè, curiosament la seva novel·la més curta, qui va acabar d’esculpir el seu rostre.

Avui, en assemblea, hem decidit donar-li un nom i matar-lo, per donar per tancada la seva obra i també per allò del prestigi.

Microrelat inclòs a Vosotros, los muertos (Cuadernos del Vigía, 2016). La traducció és de Pere Herrero.

Ginés S. Cutillas és autor de La biblioteca de la vida (Fundació Drac, 2007), Un koala en el armario (Cuadernos del Vigía, 2010), finalista del VII Premio Setenil, La sociedad del duelo (Editorial Base, 2013), Lo breve si bueno, etc. Decálogo práctico del microrrelato (Editorial Base, 2016) i Vosotros, los muertos (Cuadernos del Vigía, 2016). És professor a la “Escuela de Escritores de Madrid”, membre de l’equip de redacció de “Quimera. Revista de Literatura” i del “Instituto Patafísico de Granada”.

1 comentari: